מסרים מהמים או כוחה של מילה

מסרים מהמים או כוחה של מילה

אני חושבת שאחד השיעורים החשובים שלי בעולם הזה הוא כוחה של מילה.  גיליתי, כמו הרבה דברים אחרים, ובדרך הקשה, שלמילה יש השפעה.  כאשר אומרים משהו בקול וגם בלב יש לכך השלכות משמעותיות לנוגעים בדבר בכל תחום בחיים.
 
בסדנאות ובהרצאות שאני מעבירה אני מקפידה להעלות את הנושא מזוויות שונות ובדרכי שלי בהרבה הומור.  עם השנים רכשתי לי מיומנות נדירה להקפיד על השפה בה אני משתמשת כאשר היא נקייה, עד כמה שניתן, מכל שימוש במילה “לא” ושכמותה כמו גם מילים חוסמות ועוצרות ויש כאלו לרוב.  גיליתי שהרבה אנשים שקועים במה הם “לא” רוצים בחייהם ופחות ממוקדים במה כן היו רוצים.  לחילופין, מילים כמו פחד וחרדה מופיעות יותר ממילים כמו חופש והנאה.
 
מסארו אמוטו מתאר בספרו “מסרים מהמים” ניסויים שערך במים.  מסארו לקח מי מעינות זכים וטהורים וערך בהם ניסויים שונים והוכיח איך גבישי המים משתנים בהתאם למילים הכתובות בבקבוקים.  באחת הסדנאות שהעברתי, אחד מהתלמידים הציע שנערוך גם אנו ניסוי משלנו ואני הרמתי את הכפפה.  לקחנו 2 בקבוקי מים מינרלים חדשים מבקבוק. באחד שמנו אורז (מסארו ערך ניסוי דומה גם באורז) ופתקים שכל אחד כתב ברכות משלו.  בבקבוק השני עשינו אותו דבר רק שבמקום ברכות כתבנו קללות על גבי הפתקים.  הנחנו את הבקבוקים בצד ולא נגענו בהם במשך 5 ימים.  

התוצאות מפתיעות ומדברות בעד עצמן.  המים מהבקבוק בו שמנו פתקים עם קללות הדיפו ריח חריף ביותר של סירחון בעוד המים מהבקבוק השני עם הברכות העלו ריח אחר.  כמו-כן, המים מהבקבוק עם הקללות היו עכורים יותר כפי שתוכלו לראות בתמונה המצורפת.  המסקנות המופיעות גם בספר:  למילה יש כוח!  חיים ומוות ביד הלשון.  מסקנה נוספת וחשובה אף היא לכל דבר ביקום יש זיכרון לטוב ולטוב פחות!
 
ולסיכום, סיפור ממקור אנונימי.
פעם אחת היו שתי חברות טובות. קרה מקרה ואחת מהן אמרה לחברתה משהו שפגע בה נורא. היא הצטערה מאד על מה שאמרה, והייתה מוכנה לעשות הכל בכדי לקחת את המילים בחזרה. אבל המילים כבר נאמרו, חברתה נפגעה מאד, ולא רצתה לדבר אתה עוד. מאחר והדברים נאמרו באמת בלי כוונה רעה אלא סתם מבלי לחשוב לפני שמדברים, זה כאב לה נורא, והיא חיפשה כל דרך אפשרית כדי לכפר על מעשיה.
בצר לה פנתה לאישה זקנה אחת, החכמה של הכפר, ושאלה בעצתה. הקשיבה האישה הזקנה לסיפור, והחליטה לבחון עד כמה רצינית וכנה האישה הזו בכוונתה לקבל את סליחת חברתה, ועד כמה היא מוכנה להתאמץ בשביל לתקן את אשר עשתה. היא הסבירה לאישה שלפעמים, כדי להחזיר דברים לקדמותם, צריך לעשות מאמצים כבירים.
“מה את מוכנה לעשות כדי לזכות מחדש בחברתך?” שאלה אותה הזקנה.
“כל דבר!! רק תגידי לי ואעשהו!” ענתה האישה.
ראתה הזקנה כי היא אכן כואבת ומצטערת, והחליטה לעזור לה בדרך של לימוד.
“ישנם שני דברים שצריכים להיעשות על מנת לתקן את המעוות” אמרה לה הזקנה. “שני הדברים קשים מאד לביצוע, אני מזהירה אותך מראש..”
האישה שהייתה נחושה בדעתה, אמרה לה: “אני מוכנה לכל. רק תגידי מה צריך לעשות”
“הלילה”, אמרה הזקנה, “קחי את כרית הנוצות הגדולה והטובה ביותר שיש לך בבית. עשי בה חור קטן, ואז – עוד לפני עלות השחר, שימי נוצה אחת על מפתן כל דלת של כל בית בכפר. כשתסיימי, חזרי אלי. אם תשלימי משימה זו כראוי, אומר לך מה הדבר השני שעלייך לבצע”.
האישה רצה מהר לביתה, בחרה את הכרית הכי טובה שהייתה לה, ועל אף שהייתה חביבה עליה מאד ועלתה כסף רב, פתחה בה חור ואצה לדרכה להניח נוצה על סף כל דלת בכפר. הלילה היה קר וחשוך, אצבעותיה קפאו כשעברה מדלת אל דלת, לא פוסחת על אף אחת. הרוח הייתה כל כך חדה וקרה, עיניה דמעו ואפה נזל, אבל היא לא חדלה ממשימתה ורק שמחה שיש משהו שהיא יכולה לעשות כדי לכפר על המילים הנוראות שהוציאה מפיה. אם רק נחזור להיות חברות טובות כפי שהיינו, זה שווה כל מאמץ, חשבה לעצמה. קצת לפני עלות השחר, הניחה את הנוצה האחרונה על דלת הבית האחרון בכפר. משם מיהרה לבית הזקנה, עייפה וסחוטה אך מאושרת.
“הנה, הכרית שלי ריקה! ” הראתה לזקנה את הציפה הריקה, “חילקתי את הנוצות לכל בית בכפר..”.
הסתכלה עליה הזקנה החכמה בכובד ראש ואמרה לה: “יפה. ועכשיו, השלב השני: לכי ואספי חזרה את כל הנוצות, והכניסי אותן שוב לציפת הכרית. כשתעשי זאת – הכל יחזור להיות כשהיה”. האישה הצעירה הייתה המומה. “את יודעת שאי אפשר לעשות את זה!!” קראה לעבר הזקנה, “הרוח העיפה כל נוצה מיד כשהנחתי אותה על פתח הבית. את לא אמרת שאצטרך גם לאסוף אותן חזרה!! אם זו המשימה השניה שרצית להטיל עלי – אין סיכוי!! הדברים לעולם לא יחזרו לקדמותם!!”

“אכן, זה נכון”, אמרה הזקנה. “זה ילמד אותך את השיעור:
המילים הן כמו נוצות ברוח. ברגע שהן יוצאות מפינו – שום מאמץ, ולו גם הכנה ביותר – לא יכול להחזירן חזרה לתוך פינו. למדי לבחור את מלותייך, והישמרי במיוחד במחיצת אלו שאת אוהבת”…
 
הארה:  הידעת כי מים מינרלים בטעמים אינם נחשבים לנוזלים אלא למזון?  המים המינרלים בטעמים הם תוספת נכבדת לשוק המשקאות המקומי.  יחד עם זאת , חשוב לדעת כי מים בטעמים הם למעשה מזון ואינם נחשבים לנוזל שתיה.  חשוב להקפיד על שתיית מים של 8 כוסות לפחות ביום

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

אם את חווה קשיים כלשהם בתהקדמות בתכנית ו/או חוסר שיתוף פעולה או כל קושי אחר, את מוזמנת לפתוח קריאה בדחיפות בתמיכה ושירות לקוחות על מנת לקבל הדרכה מותאמת אישית להתקדמות בהצלחה בתכנית.

התחברות לאתר